برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از تهدیدات زیستی و بیماریهای آبزیان توسط محققان پژوهشکده در هفته پدافند غیرعامل محققان پژوهشکده آبزیپروری آبهای جنوب کشور، کارگاه آموزشی «پیشگیری از بروز بیماریهای آبزیان و راههای کنترل آن» را در هفته پدافند غیرعامل برگزار کردند. 1404/8/11 (20) (0) برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از تهدیدات زیستی و بیماریهای آبزیان توسط محققان پژوهشکده در هفته پدافند غیرعامل به گزارش روابطعمومی پژوهشکده آبزیپروری آبهای جنوب کشور، به مناسبت گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل و باهدف انتقال دانش به کارشناسان، بهرهبرداران و مروجان حوزه شیلات، کارگاه آموزشی «پیشگیری از بروز بیماریهای آبزیان و راههای کنترل آن» توسط اعضای هیئتعلمی این پژوهشکده و با همکاری اداره کل شیلات استان خوزستان در محل سایت پرورش ماهی گرمابی شهید احمدیان شهرستان خرمشهر با حضور مقامات استانی، معاون و کارشناسان اداره کل شیلات خوزستان، کارشناس دفتر آبزیان اداره کل دامپزشکی استان، مسئول پدافند غیرعامل سازمان جهاد استان، کارشناس امور دام، معاون بهبود و تولیدات گیاهی و کارشناس طرح و برنامه سازمان جهاد کشاورزی استان، رئیس اداره شیلات شهرستان خرمشهر و نمایندگان بخش خصوصی، مدیرعامل و رئیس هیئتمدیره اتحادیه تعاونی آبزی پروران فاز یک مجتمع شهید احمدیان و ناظر بهداشتی مجتمع پرورش ماهی و پرورشدهندگان مشتاق به اجرا در آمد. در این کارگاه یکروزه مینا آهنگرزاده عضو هیئتعلمی پژوهشکده، به معرفی بیماریهای مهم با تأکید بر بیماریهای قابلگزارش و نوظهور مانند KHV در صنعت پرورش ماهیان گرمابی پرداخت و روشهای مؤثر بر کنترل و برقراری ایمنی زیستی ارائه نمود. وی، مهمترین نکته در مبارزه با بیماریهای ویروسی را پیشگیری و استقرار امنیت زیستی در گام اول در مزارع و سپس در کل مجتمع اشاره کرد. همچنین به شرح کامل چگونگی و چرایی امنیت زیستی و راهکارهای برقراری آن در هر مزرعه پرداخت. آهنگرزاده، از پرورشدهندگان خواست در صورت ابتلا ماهیان به هر یک از بیماریها، بیدرنگ ناظر بهداشتی مجتمع را آگاه سازند و نسبت به معدومسازی ماهیان مبتلا که درمانی ندارند به روش استاندارد اقدام کنند و اکیداً از رهاسازی آنها در زهکش مزارع خودداری کنند. در این کارگاه سیامک روحانی، کارشناس دفتر آبزیان اداره کل دامپزشکی خوزستان نیز در ارتباط با راههای پیشگیری، قرنطینه و مراقبتهای بهداشتی در مزارع ماهیان گرمابی نکاتی را بیان کرد. روحانی بر خریداری بچه ماهیان از مراکز دارای مجوز بهداشتی و رعایت نکات بهداشتی در طول دوره در مزارع تأکید کرد. سپس، محمد یونس زاده فشالمی، عضو هیئتعلمی پژوهشکده، پروتکلهای لازم در خصوص پرورش موفق در سیستم آبزیپروری گرمابی در جهت ارتقا تولید و جلوگیری از بروز خسارت را بیان نمود. وی، به استانداردهای ضروری آبزیپروری مانند بخشهای مختلف آمادهسازی استخر برای جلوگیری از بروز بیماری و حضور موجودات ناخواسته، تغذیه مناسب و نقش آن در تقویت سیستم ایمنی ماهیان، کنترل هزینههای پرورش، تغییر در سیستم ذخیرهسازی بچه ماهیان برای بهبود وضعیت پرورش، کنترل کیفی محصولات و تولید محصول باکیفیت و باقابلیت عرضه به بازارهای صادراتی اشاره نمود. گفتنی است، شرکت فعال و مشتاقانه پرورشدهندگان در مباحث مطرح شده و پرسشوپاسخ بین آنها و مدرسان، بر برگزاری پرشورتر این کارگاه افزود.