برگزاری نشست تخصصی انتقال یافته های علمی ماهیان گرمابی پرورشی نشست تخصصی انتقال یافته های علمی ماهیان گرمابی پرورشی به صورت برخط در پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور برگزار شد. 1402/12/2 (188) (0) برگزاری نشست تخصصی انتقال یافته های علمی ماهیان گرمابی پرورشی به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور، نشست تخصصی انتقال یافته های علمی ماهیان گرمابی پرورشی به صورت برخط برگزار شد. در این نشست که با حضور محققان، کارشناسان، مروجان و بهره بردارن در تاریخ 30 بهمن سالجاری برگزار شد سه نفر از اعضاء هیات علمی و محقق پژوهشکده سه دوره آموزشی ترویجی را با موضوع «بیماری های ویروسی مهم در ماهیان گرمابی با تاکیدبر بیماری قابل گزارش KHV و راههای پیشگیری از آن»، «ارزش تغذیه ای دانه های روغنی در راستای تنوع بخشی به منابع پروتئین گیاهی در خوراک کپور معمولی» و «تنوع گونه ای در ماهیان گرمابی، راهکاری جهت افزایش بهره وری تولید» را ارائه نمودند.مینا آهنگرزاده عضو هیات علمی پژوهشکده دوره را با سخنرانی خود با عنوان « بیماری های ویروسی مهم در ماهیان گرمابی با تاکیدبر بیماری قابل گزارش KHV و راههای پیشگیری از آن» آغاز و در خصوص بیماری های مهم ویروسی ماهیان گرمابی پرورشی نکاتی را مطرح کرد و به بیماری مهم و اخطارکردنی KHV و راه های کنترل و پیشگیری از آن اشاره نمود. سپس فاطمه حکمت پور محقق پژوهشکده در سخنرانی خود با عنوان «ارزش تغذیه ای دانه های روغنی در راستای تنوع بخشی به منابع پروتئین گیاهی در خوراک کپور معمولی» به انواع کنجاله دانه های روغنی در کشور، ارزش تغذیه ای و عوامل محدود کننده استفاده در خوراک ماهیان همه چیز خوار پرداخت. همچنین به نتایج استفاده از ترکیب منابع پروتئین گیاهی کنجد، کلزا و سویا موجود در منطقه در ساخت خوراک کپور ماهیان جوان اشاره کرد. در ادامه به مزایای کاربرد ترکیبی چند منبع پروتئین گیاهی براساس یافته های پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور در سود اقتصادی و بازده تغذیه نیز پرداخته شد. در پایان محمد یونس زاده عضو هیات علمی پژوهشکده در سخنرانی خود با موضوع«تنوع گونه ای در ماهیان گرمابی، راهکاری جهت افزایش بهره وری تولید» به نقش مهم آبزی پروری در سلامت جامعه انسانی اشاره کرد و یکی از راهکارهای افزایش بهره وری تولید در سیستم ماهیان گرمابی را افزایش تنوع گونه ای برشمرد. راهکاری که می تواند باعث فعال شدن حلقه های تولید در زنجیره غذایی و کاهش هزینه های تولید شود. همچنین افزایش تعداد گونه های سازگار با محیط پرورش به پایداری سیستم کمک می کند. در پایان به پرسش های حاضران توسط سخنرانان پاسخ داده شد.